1. He is_____honest boy. (a/am /the)
Ans: an
2. Give him______one rupee coin. (a/an/the)
Ans: a
3. There is______university at Gauhati. (a /an /the)
Ans: a
4. There is______inkpot on the desk. (a/ an/the)
Ans: an
5. Shri-Lanka is_____island. (a/an/the)
Ans: a
6. The game came to / the) end. (a / an
Ans: an
7. He is______honourable man. (a/an/the)
Ans: an
8. I want______historical atlast. (a/an/the)
Ans: an
9. He is______M.A. (a/an/the)
Ans: an
10. She bought______umbrella. (a/an/the)
Ans: an
Multiple Choice Questions on Tense Forms
1. She_____to market everyday.
(a) go
(b) goes
(c) went
(d) gone
Ans: (d) gone
2. He always_____the temple.
(a) visit
(b) virits
(c) will visit
(d) visited
Ans: (b) virits
3. Ram_____hard daily.
(a) work
(b) worked
(c) works
(d) will work
Ans: (c) works
4. She_____me tomorrow.
(a) meets
(b) mee
(c) met
(d) will meet
Ans: (d) will meet
5. The lady_____the letter yesterday.
(a) post
(b) posts
(c) posted
(d) will post
Ans: (c) posted
6. The man_____here two years ago.
(a) lives
(c) live
(b) lived
(d) had lived
Ans: (b) lived
7. There_____much milk in the jug.
(a) is
(b) are
(c) has
(d) have been
Ans: (a) is
8. Everybody_____his motherland.
(a) love
(b) loves
(c) has loved
(d) had loved.
Ans: (b) loves
9. Nobody_____there in the meeting now.
(a) am
(b) was
(c) were
(d) is
Ans: (d) is
10. It_____last night.
(a) rains
(b) has rained
(c) rained
(d) raining
Ans: (c) rained
11. I_____like boys who tell lies.
(a) do not
(b) does not
(c) have not
(d) am not
Ans: (a) do not
12. I_____the work at 7 a.m. tomorrow.
(a) do
(b) does
(c) shall do
(d) did.
Ans: (c) shall do
13. We______English now.
(a) are learning
(b) were learning
(c) learn
(d) learning
Ans: (a) are learning
14. I_____learning Hindi for two months.
(a) has been
(b) am learning
(c) was learning
(d) have
Ans: (d) have
15. They_____back recently.
(a) comes
(b) come
(c) came
(d) will come
Ans: (c) came
16. He_____from Kolkata shortly.
(a) return
(b) returned
(b) will return
(d) had returned
Ans: (b) will return
17. The bady_____as it is hungry.
(a) is crying
(b) crying
(c) cries
(d) cried
Ans: (a) is crying
18. There (be) nobody in the honse when we called.
(a) am
(c) are
(b) is
(d) was
Ans: (d) was
19. He is not at home, he_____to market.
(a) has gone
(b) went
(c) going
(d) had gone
Ans: (a) has gone
20. Fortune_____the braves.
(a) favour
(b) favours
(c) favoured
(d) favouring
Ans: (b) favours
21. The sun_____in the East.
(a) rose
(b) rising
(c) rises
(d) risen
Ans: (c) rises
22. When he entered my room, I_____a letter.
(a) write
(b) am writing
(c) wrote
(d) was writing
Ans: (d) was writing
23. It is time you____home.
(a) went
(b) go
(c) goes
(d) gone
Ans:(a) went
24. The match_____before we reached the field.
(a) start
(b) started
(c) will start
(d) had started.
Ans: (d) had started.
25. We shall wait here until he_____back.
(a) came
(b) come
(c) comes
(d) has come.
Ans: (c) comes
26. When he came in, _____.
(a) sleeping
(b) was sleeping
(c) am sleeping
(d) slept.
Ans: (b) was sleeping
27. He_____across the road when a scooter hit him.
(a) walked
(b) is walking
(c) was walking
(d) will walk.
Ans: (c) was walking
28. I wish I_____the job.
(a) accept
(b) shall accept
(c) accepting
(d) accepted
Ans: (d) accepted
29. Hurry up, the laxi______.
(a) is waiting
(b) waiting
(c) waited
(d) will wait.
Ans: (a) is waiting
30. I have_____my friend in the market.
(a) meets
(b) meet
(c) met
(d) meeting.
Ans: (c) met
এই Post টো Update কৰাত সহায় কৰিব বিচাৰে নেকি?
ইয়াত কিবা ভুল, অসম্পূৰ্ণ তথ্য বা নতুন তথ্য থাকিলে আপুনি এটা উন্নত version প্ৰস্তুত কৰিব পাৰে। Live Post তৎক্ষণাৎ সলনি নহ'ব।
Update This Post