Might Learn Logo Might Learn Shop Might Learn

SCERT Assam Board D El Ed Entrance Test English Question Answer | D El Ed Entrance Test English Question Answer 2026

1. He is_____honest boy. (a/am /the)

Ans: an 

2. Give him______one rupee coin. (a/an/the)

Ans: a

3. There is______university at Gauhati. (a /an /the)

Ans: a

4. There is______inkpot on the desk. (a/ an/the)

Ans: an 

5. Shri-Lanka is_____island. (a/an/the)

Ans: a

6. The game came to / the) end. (a / an

Ans: an

7. He is______honourable man. (a/an/the)

Ans: an

8. I want______historical atlast. (a/an/the)

Ans: an

9. He is______M.A. (a/an/the)

Ans: an

10. She bought______umbrella. (a/an/the)

Ans: an

Multiple Choice Questions on Tense Forms

1. She_____to market everyday.

(a) go

(b) goes

(c) went

(d) gone

Ans: (d) gone

2. He always_____the temple.

(a) visit

(b) virits

(c) will visit

(d) visited

Ans: (b) virits

3. Ram_____hard daily.

(a) work

(b) worked

(c) works

(d) will work

Ans: (c) works

4. She_____me tomorrow.

(a) meets

(b) mee

(c) met

(d) will meet

Ans: (d) will meet

5. The lady_____the letter yesterday.

(a) post

(b) posts

(c) posted

(d) will post

Ans: (c) posted

6. The man_____here two years ago.

(a) lives

(c) live

(b) lived

(d) had lived

Ans: (b) lived

7. There_____much milk in the jug.

(a) is

(b) are

(c) has

(d) have been

Ans: (a) is

8. Everybody_____his motherland.

(a) love

(b) loves

(c) has loved

(d) had loved.

Ans: (b) loves

9. Nobody_____there in the meeting now. 

(a) am

(b) was

(c) were

(d) is

Ans: (d) is

10. It_____last night.

(a) rains

(b) has rained

(c) rained

(d) raining

Ans: (c) rained

11. I_____like boys who tell lies.

(a) do not

(b) does not

(c) have not

(d) am not

Ans: (a) do not

12. I_____the work at 7 a.m. tomorrow.

(a) do

(b) does

(c) shall do

(d) did.

Ans: (c) shall do

13. We______English now.

(a) are learning

(b) were learning

(c) learn

(d) learning

Ans: (a) are learning

14. I_____learning Hindi for two months.

(a) has been

(b) am learning

(c) was learning

(d) have

Ans: (d) have

15. They_____back recently.

(a) comes

(b) come

(c) came

(d) will come

Ans: (c) came

16. He_____from Kolkata shortly.

(a) return

(b) returned

(b) will return

(d) had returned

Ans: (b) will return

17. The bady_____as it is hungry.

(a) is crying

(b) crying

(c) cries

(d) cried

Ans: (a) is crying

18. There (be) nobody in the honse when we called.

(a) am

(c) are

(b) is

(d) was

Ans: (d) was

19. He is not at home, he_____to market.

(a) has gone

(b) went

(c) going

(d) had gone

Ans: (a) has gone

20. Fortune_____the braves.

(a) favour

(b) favours

(c) favoured

(d) favouring

Ans: (b) favours

21. The sun_____in the East.

(a) rose

(b) rising

(c) rises

(d) risen

Ans: (c) rises

22. When he entered my room, I_____a letter.

(a) write

(b) am writing

(c) wrote

(d) was writing

Ans: (d) was writing

23. It is time you____home.

(a) went 

(b) go

(c) goes

(d)  gone

Ans:(a) went 

24. The match_____before we reached the field.

(a) start

(b) started

(c) will start

(d) had started.

Ans: (d) had started.

25. We shall wait here until he_____back.

(a) came

(b) come

(c) comes

(d) has come.

Ans: (c) comes

26. When he came in, _____.

(a) sleeping

(b) was sleeping

(c) am sleeping

(d) slept.

Ans: (b) was sleeping

27. He_____across the road when a scooter hit him.

(a) walked

(b) is walking

(c) was walking

(d) will walk.

Ans: (c) was walking

28. I wish I_____the job.

(a) accept

(b) shall accept

(c) accepting

(d) accepted

Ans: (d) accepted

29. Hurry up, the laxi______.

(a) is waiting

(b) waiting

(c) waited

(d) will wait.

Ans: (a) is waiting

30. I have_____my friend in the market.

(a) meets

(b) meet

(c) met

(d) meeting.

Ans: (c) met

✏️

এই Post টো Update কৰাত সহায় কৰিব বিচাৰে নেকি?

ইয়াত কিবা ভুল, অসম্পূৰ্ণ তথ্য বা নতুন তথ্য থাকিলে আপুনি এটা উন্নত version প্ৰস্তুত কৰিব পাৰে। Live Post তৎক্ষণাৎ সলনি নহ'ব।

Update This Post

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top
🎓 My Class

My Subjects